אתם מגיעים לוטרינר לביקור ראשון: חיסון משושה, תילוע, טיפול נגד פרעושים, מתרשמים מהמקום, אחלה צוות, ואז מגיעה השאלה ''מתי הוא יכול לצאת החוצה?''
והתשובה היא בדרך כלל: ''שבוע אחרי החיסון האחרון''
אז אתם חושבים ''רבאק, מה אני אעשה איתו חודש עד חודשיים בבית?'' '' איפה הוא יעשה את צרכיו?'' אתם מדברים עם מאלף כלבים והוא אומר שהזמן הזה הוא הזמן שבו הגור לומד להסתדר עם כלבים.
עכשיו בכלל אתם מבולבלים.
מדוע לא להוציא את הכלב החוצה עד החיסון האחרון
אסביר את הסיבה מדוע הוטרינר מתעקש לא להוציא את הכלב החוצה עד החיסון האחרון.
החיסון הראשון בשם משושה מונע שתי מחלות וירליות קטלניות- פרוו וכלבלבת.
פרוו הוא וירוס קטלני אשר פוגע במעיים, גורם לשילשולים והקאות ולעיתים רבות למוות. פרוו הוא וירוס עמיד אשר יכול לשרוד בסביבה עד עשר שנים. כלומר, לפני עשר שנים כלב נגוע בפרוו שלשל בחצר שלכם, הגור יכול להידבק.
כלבלבת היא מחלה וירלית אשר תוקפת את הריאות, המעיים, המוח ומערכת העצבים. לרוב, הכלבים מתיםואלה אשר שורדים יכולים להראות סימנים עיצביים משך שנים. כלבלבת מועברת על ידי כלבים נגועים או נשאים (כלבים אשר חלו במחלה, שרדו, אבל עדיין מפרישים את הוירוס).
חיסון המשושה מיועד למנוע את שתי המחלות הנוראיות האלה.
הבעיה בחיסונים של הגורים היא שכאשר הם נולדים יש להם הגנהמהאם (אם היא חוסנה) אשר מונעת תגובהלטווח ארוך. בנוסף, מערכת החיסון שלהם לא מפותחת בכדי להגיב לחיסון כמו אצל כלב בוגר. נראה, שאחרי החיסון הראשון בגיל6- 8 שבועות יש40-60 אחוז הגנה. אחרי החיסון השני בגיל10- 14 שבועותיש 85-95 אחוז הגנה. ובסוף, אחרי החיסון השלישי, מעל גיל שלושה חודשים יש 98 אחוז הגנה (מצטער, אין 100% ברפואה). כלבים גזעיים הנוטים לחטוף פרוו מומלץ לחסן בגיל ארבעה חודשיםבשביל הגנה מקסימאלית.
בקיצור, עד החיסון האחרון אין את ההגנה האופטימלית.
מה הפיתרון?
שבוע אחרי החיסון השני, אפשר להתחיל לצאת רק לאזור מוגבל כגון חצר הבית ולהתחיל לתת לכלב לתקשר עם כלבים מחוסנים בלבד!
ובסוף, כפי שהוטרינר אמר ''שבוע אחרי החיסון האחרון'' מותר לתת לכלב להסתובב יותר ולתקשר עם כלבים בלי לדאוג אם הם מחוסנים.